Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2015

ΜΕΛΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑΣ

Παρότι δεν πήγε και τόσο καλά, όσο αναμέναμε , η πορτοκαλιά στο ΄Αργος πήραμε λίγο μέλι πορτοκαλιάς.Το μέλι των εσπεριδοειδών έχει υπέροχο άρωμα και εξαιρετική γεύση. Κρυσταλλώνει σε 1-3 μήνες. Είναι έντονα ανοικτόχρωμο περίπου ανοικτό κίτρινο, και γίνεται ασπριδερό μετά την κρυστάλλωση του.

Είναι πλούσιο σε εσπεριδίνη, μια φλαβονική γλυκοζιδίνη, η οποία έχει πλούσια αντιοξειδωτική δράση και φημίζεται για τις καλλυντικές του ιδιότητες και για την αγχολυτική και καταπραϋντική του δράση. Συμβάλλει όπως λέγεται  και στην αντιμετώπιση της ημικρανίας.
Αναμένουμε τώρα τον έλατο και την ανθοφορία της καστανιάς. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου